Girişimciliğin Önemi Artıyor

Dergi 06.04.2022, 14:28 06.04.2022, 14:43
Girişimciliğin Önemi Artıyor

Ülkemizin sürdürülebilir bir büyüme yakalamasında girişimciliğin önemi gün geçtikçe artıyor. Ulusal ekonomik refahı ve istihdamı artırmak, uygun bir ekosistem oluşturarak yerel girişimleri gün yüzüne çıkarmak ve küresel girişimcileri çekebilmek artık bölgesel rekabetin en önemli koşullarından biri durumunda. Bu bağlamda, girişimcilik ekosisteminin canlılığını korumak ve yerel girişimleri evrensel düzeye taşımak adına son yıllarda özel sektör-devlet iş birliğinin arttığını ve oldukça verimli sonuçlar alındığını görüyoruz. Bu çerçevede katılım finans sektörü; daha dinamik bir yapıyla gelişimini sürdürmek ve sadece teknoloji kullanan değil, yeni teknolojiler üreten bir yapıya sahip olmak için girişimcilik ekosistemine verdiği desteklerle öne çıkıyor.

Sektörümüzün iş yapış felsefesine oldukça uygun olan, bizlerin sermayelerini, girişimcilerin ise emeklerini ve projelerini ortaya koydukları iş birliklerinin ülkemizin cari açığının kapatılmasından toplumsal kalkınmaya kadar pozitif etkileri söz konusu.

Yerel ürün ve hizmetlerin birer ekonomik değer olarak piyasaya kazandırılması ve yurt dışına ihracı kapsamında özellikle son yıllarda önemli faaliyetlere imza atan sektörümüzün, ilerleyen dönemde bu yöndeki çabalarını kararlılıkla sürdürmesi durumunda hedeflediği paya daha rahat ulaşabileceğine inanıyorum.

Mehmet Bütün

Vakıf Katılım Bilgi Teknolojileri ve Dijital Bankacılık Direktörü

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@