Yeni Finansman Ortaklıklarına Devam

Dergi 06.04.2022, 14:44
Yeni Finansman Ortaklıklarına Devam

Katılım Bankacılığına mevzuatın hak tanımış olduğu finansman ortaklığı işlemlerinde gerek firmaların faaliyetine gerekse sermayelerine ortak olunarak firmaların mevcut faaliyetlerinin genişletilmesi veya küçük ölçekteki girişimcilerin geliştirilerek kurumsallaştırılması hedeflenmektedir. Bu sayede firmaların günümüz rekabet koşullarına uyumlu bir şekilde sürdürülebilir kârlılık ve kalitede ürün/hizmet üretimine sahip olması hedefine ulaşması sağlanmaktadır.

Bankamız, kurulduğu tarihten itibaren murabaha, finansal kiralama vb. gibi konvansiyonel finansman yöntemlerine ek olarak finansman ortaklıkları ile girişimcilere ihtiyaç duydukları finansal ve yönetimsel desteği sağlamaktadır. Bankamızın ilk yapmış olduğu finansman ortaklığı FZK Mühendislik olup savunma, havacılık, otomotiv ve raylı sistemlerde sektörde Aselsan, TAI, Roketsan, Togg, Baykar Savunma, Anadolu Isuzu, Euroterm gibi sektöründe önde gelen ve ülkemizin değerli firmalarına fikstür ve kalıp üretimi ile birlikte proje bazlı seri üretim veya prototip ürün üretimi yapılmaktadır.

Bunlara ek olarak Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile birlikte girişimcilerin desteklenmesi amacıyla 2 adet fon kurulmuş olup potansiyel taşıyan müteşebbislere söz konusu fonlar vasıtasıyla da kaynak sağlanmaktadır. İthalatı azaltan, ihracatı artıran, ilave istihdam sağlayan ve özellikle yurt içinde üretimi olmayan ürünlerin ithal ikamelerini üreten firmalar ile ortaklık yapılması stratejisine sahip bankamızda söz konusu stratejiye uygun olarak her yıl yeni finansman ortaklıkları yapılmaya devam etmektedir.

Emre Birgen

Ziraat Katılım Proje Finansmanı ve Finansal Ortaklıklar Bölüm Başkanı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@