Görünmez Bankacılık Seviyesine Ulaşmak

Dergi 31.01.2022, 13:49 03.03.2022, 14:42
Görünmez Bankacılık Seviyesine Ulaşmak

Bankacılıkta kuralları değiştiren tüm gelişmelere ilk uyum sağlayan banka olma iddiamızı uzaktan müşteri edinimi sürecinde de başarıyla ortaya koyduk. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar ve yenilikçi yakla- şımımız sayesinde bu yeni dönemde de sürdürülebilir büyüme sağladık. Bunu yaparken de insan odağından hiç ayrılmadık ve örnek bir kurum hâline geldik. Yeni dönemde müşterilerimizin sadece bankamızın dijital kanallarından değil, iş birliği yaptığımız fintekler ve mobil platformlar üzerinden de uzaktan müşteri olabilecekleri iş modelleri üretiyoruz. Kısacası ticaretin olduğu her yerde hayatın akışı içerisinde müşterilerimize kusur- suz bir bankacılık deneyimi sunmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu yaklaşım bizleri geleceğin bankacılığı olarak tanımlanan “Görünmez Bankacılık” seviyesine ulaştıracak.

Bunun en güncel örneği, bankacılık sektöründe ilk olma özelliği taşıyan “eXtra Limit” isimli ürünümüzdür. Bu ürün ile tüketiciler, artık banka şubelerimize gitmelerine gerek kalmadan dakikalar içinde dijital kanallarımızdan veya anlaşmalı olduğumuz firma uygulamalarından müşterimiz olabiliyor ve sanal kartlarına tanımlanan finansman limitiyle ister online isterse mağazalardan QR Kod ile alışveriş yapabiliyorlar. Bir diğer ürünümüz TFXTARGET’a ise geçen sene başında hisse senedi ve yatırım fonu alış-satış işlemlerini eklemiştik. Ardından bununla da yetinmeyip çok kısa bir süre içerisinde, borsa yatırım fonu işlemlerinin de platform üzerinden yapıla- bilmesini sağladık. Bu güncellemeyle birlikte TFXTARGET platformumuz üzerinden ABD ve Avrupa borsalarında işlem gören dev şirketlerin hisseleri kolayca alınıp, satılabilir hale geldi.

Aynı zamanda ülkemizin önemli markalarıyla iş birliği yapıp “Hızlı Finansman ve Ödeme Noktaları” kurduk. Açık bankacılık alt yapısıyla geliştirilen bu iş modeli ile bankacılık ürün ve hizmetlerini müşterilerimize günlük olağan hayatları içinde ek bir süreç yaratmadan hızlı, güvenli ve kolay bir deneyimle sunuyoruz.
 
Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı - M. Necati Özdeniz

İçeriği Katılım Finans 29. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@