Her Fikir Değerlidir, Doğru Şekilde Değerlendirilmelidir

Dergi 06.04.2022, 12:16
Her Fikir Değerlidir, Doğru Şekilde Değerlendirilmelidir

Albaraka Türk olarak girişimcilik alanındaki aktivitelerimizi dört ana başlık altında yürütüyoruz. Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi çatısı altında, girişimcilik ekosistemindeki teknoloji tabanlı girişimlere; 50 bin TL ‘ye kadar hibe, geniş mentor ağı, özel ofislerimizde ücretsiz çalışma imkânı, POC çalışması, Albaraka’nın bankacılık ürün ve hizmet API’lerini kullanma olanağı, müşteri ve tedarikçi ağımızdan yararlanma, fikri haklar, hukuk ve mali konularda danışmanlık ve yurtdışına açılma konularında destekler sağlıyoruz.

Albaraka Garaj ile girişimleri desteklerken aynı zamanda kendi kurum kültürümüze ve dijitalleşme yolculuğumuza da önemli katkılar sağlamayı hedefledik. Bu noktada dijitalleşme ve inovasyon yolculuğumuzu Garaj ile dışarıdan beslerken, en büyük değerimiz olan çalışanlarımızın da potansiyel birer girişimci olabileceği fikriyle, kurum içi girişimcilik programımız olan Keşfet’i ve ‘Her fikir değerlidir, doğru şekilde değerlendirilmelidir!’ mantalitesiyle açık inovasyon platformumuz BigBang’i uygulamaya aldık. Bunların yanında Türkiye‘nin ilk fintek girişim kurucusu olarak faaliyet göstermeye başlayan Insha Ventures ile banka içerisinden yeni fintek fikirlerinin çıkması ve bir girişim haline dönüşmesi için çalışıyoruz.

Bir başka Albaraka Türk iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş bünyesinde kurulan fonlar ile de girişimlere yatırımlar yapıyoruz, bu bağlamda 2021 yılında devam yatırımlarımız dışında 23 yeni girişime toplamda 39 milyon TL yatırım yaptık.

Mustafa Çetin

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@