Katılım Bankacılığı ve Kariyer Olanakları

Dergi 15.06.2022, 14:38 16.06.2022, 11:55
Katılım Bankacılığı ve Kariyer Olanakları

Türkiye’de Katılım Bankacılığının 1984 yılında faaliyete başlamasının üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen, katılım bankacılığının bankacılık sektörü içerisindeki payının ve bu alandaki oyuncu sayısının azlığı, katılım bankacılığına özgü düzenlemelerin ihtiyaçları karşılamaması, ürün sayısının azlığı ve konunun vatandaşlarımızca bilinirliliğinin düşük seviyede kalması sebepleri ile kamunun sektöre destek vermesi hususu gündeme alınmıştır.

Bu amaca binaen, İstanbul’un Fethi’nin 562. Yıldönümü olan 29 Mayıs 2015 tarihinde Ziraat Katılım Bankası’nı hizmete açarak ülkemizin kamu sermayeli ilk Katılım Bankasını kurmuş bulunmaktayız. Bugün itibariyle, yurtiçinde 53 şehirde faal olan 129 şubemiz ile vatandaşlarımıza hizmete devam ediyoruz.

Kamu sermayeli diğer katılım bankalarının da sektöre giriş yapması ile sektördeki rekabet artmış ve devletin faizsiz finans sektörüne olan katkısı artarak devam etmiştir. Bu desteğin etkisi ile faizsiz finans sektöründe finansal kaynak ve istihdam açısından büyük gelişimler görülmüştür. Ziraat Katılım olarak bizler de özellikle genç ve yeni mezun istihdamına büyük önem vermekteyiz. Bu doğrultuda, mevcut çalışma arkadaşlarımızın yüzde 30’dan fazlasını işe alım sınavlarımızla iş hayatına kazandırmış bulunuyoruz. 2022 yılında gerçekleşen işe alım sınavımızla da bu oranımızı daha yukarıya taşımayı hedeflemekteyiz.

Mevcut yöneticilerimizin yüzde 64’ü, bankacılık kariyerindeki gelişimini ve tırmanışını Bankamız bünyesinde gerçekleştiren arkadaşlardan oluşmaktadır. Çalışma arkadaşlarımıza performans ve yetkinliğe dayalı haklar ve imkânlar sunmayı Bankamıza temel ilke edinmekle, geleceğin yöneticilerini kurum içinden yetiştirebilmenin gururunu yaşamaktayız.

Önümüzdeki yıllarda kaydedeceğimiz yüksek büyüme hızımızla, sektörde genç istihdam payındaki artışa katkımızın devamını planlıyoruz.

Arif Baştuğ

Ziraat Katılım Strateji Planlama ve İK Grup Başkanı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@