Katılım Bankalarında Dijitalleşme Stratejileri

Dergi 31.01.2022, 13:30 03.03.2022, 14:42
Katılım Bankalarında Dijitalleşme Stratejileri

Bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, yenilikler ve küreselleşen piyasalar bütün sektörleri etkilediği gibi, bankacılık sektörünü, dolayısıyla katılım bankacı- lığını da ciddi biçimde etkilemiştir. Dijitalleşme, sektö- rümüzü şube bazlı geleneksel ürün ve kanal yapısından yeni iş modellerine doğru taşıyor. Ürün çeşitliliğimizi artırırken, bu ürünleri dijital kanallarımızdan müşteri- lerimize sunmak üzere tasarlamayı da mecbur kılıyor. Bu durumu ülkemizde henüz çok genç olan ve dijitale doğan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründeki payını artırmasına olanak sağlayacak bir fırsat olarak görüyoruz.

Emlak Katılım olarak dijital stratejimizin odağında, müşterilerimiz ve onların finansal ihtiyaçlarını katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak her zaman ve her yerden kolayca karşılayacak kurumsal yaklaşım ve bu kapsamda oluşturduğumuz sürdürülebilir bir dijital dönüşüm programı uyguluyoruz. Biyometrik unsurların kimlik doğrulamada daha yaygın kullanımı ile uzaktan bankacılık hizmetlerine erişimi daha da çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.

Büyük veriyi ve analitik araçları müşteri ihtiyaçlarını daha iyi analiz etmek için kullanacağız ve müşteri bek- lentisi ile hedefli ürün/hizmetleri buluşturarak, müşteri etkileşimimizi daha da derinleştireceğiz. Yeni fintek iş birlikleri oluşturarak açık bankacılık uygulamalarının geliştirilmesi kapsamında birçok yeni hizmetimizi de müşterilerimizin istifadelerine sunuyor olacağız.
 
Emlak Katılım Genel Müdür Yardımcısı - Yusuf Okur 

İçeriği Katılım Finans 29. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@