Katılım Bankalarının Gelişmiş Finansman Olanakları Bulunuyor

Ülkemizde üretim ve ihracatta rekabet avantajına sahip çok sayıda sektör bulunmaktadır.

Dergi 21.09.2021, 15:51 24.09.2021, 16:49
Katılım Bankalarının Gelişmiş Finansman Olanakları Bulunuyor

Pandemi dönemindeki küresel boyuttaki tedarik değişimlerinde, ülkemiz birçok sektörde önemli üreticiler arasında olduğunu ispat etmiştir. Sanayi üretiminde ürün ve sektör çeşitliliği, esnek ve hızlı üretim yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Gelişmiş ihracat finansman olanaklarımızın bulunması da ülkemiz ihracat hacminin artmasına önemli katkı sağlamaktadır. Katılım bankaları uluslararası ticaretin finansmanı alanında, müşterilerinin finansman taleplerinin karşılanmasına yönelik, faizsiz bankacılık prensipleri dâhilinde geniş ürün yelpazesi sunmaktadır. Dış ticaretin finansmanı kapsamında Ziraat Katılım Bankası olarak Ağustos ayı içerisinde “Vadeli İhracatın Finansmanı” adı ile yeni bir ürünümüzü müşterilerimizin kullanımına sunmaya başladık. Finansmanın yanında geniş muhabir ağı ile birlikte dış ticaret işlemlerinde her geçen yıl hacmini artırmaktadır.

Ziraat Katılım, dış ticaret alanında faaliyet gösteren müşterilerine, daha iyi hizmet sunmayı hedefleyerek, ürün ve süreçlerini geliştirmenin yanı sıra ihracatçı müşterilere desteğini artırarak devam ettirmektedir. Böylelikle ülkemizin cari ve dış ticaret dengesine olumlu katkı sağlayacak işlemler ile döviz kazandırıcı faaliyetleri odağında tutmaktadır.

Ziraat Katılım Sudan’da 2020 yılında ilk yurt dışı şube olarak Hartum’da faaliyetlerine başlamıştır. Hartum Şubemiz aynı zamanda Afrika kıtasında açılan ilk Türk Bankasıdır. Yeni açılacak yurt dışı şubelerimizle de, uluslararası bankacılık anlamında etkinliğimizi artırmak, bu ülkeler ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve dış ticaret hacminden aldığımız payı sürekli büyütmek arzusundayız. Ülkeler arası dış ticaretin geliştirilmesi ve özellikle ihracat yapan firmalarımızın desteklenmesi stratejilerimiz arasında yer almaktadır.

Mustafa Kürşad Çetin

Ziraat Katılım Pazarlama Grup Başkanı

İçeriği Katılım Finans 27. sayısında görüntüleyebilirsiniz.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@