Katılım Finans Kuruluşları İhracatta Katkı Sağlıyor

Türkiye’de ihracat son yıllarda büyük bir atılım içerisinde bulunuyor

Dergi 21.09.2021, 15:37 24.09.2021, 16:48
Katılım Finans Kuruluşları  İhracatta Katkı Sağlıyor

Son rakamlara baktığımızda, 12 aylık ihracatta 207,5 milyar dolar ile yeni bir Cumhuriyet rekoruna imza attık. Bu büyümede, şüphesiz KOBİ’lerin ve bu işletmelere destek veren katılım finans kuruluşlarının önemli bir katkısı var. 2020 yılında ülkemizde yapılan ihracatın yüzde 67’si mal mukabili olarak gerçekleşmektedir. Kuveyt Türk olarak, ihracatçı müşterilerimize yönelik bu sene başında çıkardığımız Avans ve Kesin İhracat Finansmanı ürünümüzle, müşterilerimizin sevk öncesi ve sevk sonrası finansman ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.

Bunun yanında mal mukabili ihracat alacaklarına garanti ve tahsilat hizmeti veren finansal kurumların çatı kuruluşu FCI’ya Türkiye’den üyeliği kabul edilen ilk katılım finans kuruluşu olduğumuzun da altını çizmek isterim. Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı ismiyle sunduğumuz yeni ürün sayesinde mal mukabili ihracat yapan müşterilerimize sadece finansman hizmeti vermekle kalmıyor aynı zamanda alacaklarına garanti veriyor ve tahsilat hizmeti de sunuyoruz. Nitekim TÜİK’in 2020 yılının sonlarında yayınladığı istatistiklere göre KOBİ'ler, 2019 yılında toplam ihracatın yüzde 36,6'sını gerçekleştirdi. KOBİ’lerin ihracat performansında katılım finansın müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerin önemli bir payı olduğunu ifade edebiliriz.

Kuveyt Türk olarak, KOBİ’lerin her birinin iş yapışı ve ihtiyaçları farklı olduğundan yol çıkarak standart paketler yerine gerçekten ihtiyaç duydukları hizmetleri içeren esnek ve özel paketler hazırlıyoruz. Bu bağlamda mala ve hizmete dayalı işletme finansmanından Eximbank’ın Kısa Vadeli Alacak Sigortası’na, Online Finanstan Tedarikçi Finansmanına, Leasing’den Esnek İşletme Finansmanına kadar birçok ürün ve hizmeti ticari işletmelere sunuyoruz.

Abdurrahman Delipoyraz

Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

İçeriği Katılım Finans 27. sayısında görüntüleyebilirsiniz.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@