Türkiye'nin Yarınları İçin Yatırım Yapıyoruz

Ülkemiz sahip olduğu değerler, insan ve doğal kaynak zenginlikleri ile dünyada önemli bir yere sahiptir.Dünya 2020 yılını salgın krizi ile tamamladıktan sonra 2021’de oluşan genel negatif tabloya rağmen, ülkemiz salgın kaynaklı ekonomik krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

Dergi 24.11.2021, 12:05 01.12.2021, 17:37
Türkiye'nin Yarınları İçin Yatırım Yapıyoruz

Ekonomilerin kırılgan olduğu ve dünya genelinde yaşanan kriz ortamlarının etkilerinin yüksek seviyede hissedildiği dönemlerde Katılım Finans sisteminin farkını ve ayrıcalığını, firmalara sağladığı güven faktörünü daha yoğun hissediyoruz.

Temelleri yaklaşık bir asırlık köklü bir geçmişe dayanan Emlak Katılım olarak yenilikçi ürünlerle müşterilerimize hizmet verirken, katılım bankacılığının finans sektöründeki pazar payını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm katılım bankalarıyla birlikte Türkiye’nin yarınları için yatırım yapıyoruz. Katılım Bankacılığının gelişmesini; ülkemizin refahı, reel sektörün sürdürülebilir bir finansal yapıya sahip olması, istihdamın artması için önemli bir destekleyici faktör olarak görüyoruz.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) kuruluşunun üzerinden 20 yıl geçti. TKBB’nin ülkemizde katılım bankacılığının kurumsallaşması ve itibarının yükselmesine önemli katkılar sunacak olmasının yanı sıra katılım bankacılığının sürdürülebilir ve varoluş amaçlarına uygun hassasiyetlerle gelişmesine de rehberlik etmesi gerektiğine inanıyoruz. İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) tamamlanmasıyla birlikte İstanbul’un aynı zamanda İslami finans sisteminin önemli bir merkezi olacağına inanıyoruz. Kıtaları buluşturan İstanbul, gerek zengin tarihi ve kültürel dokusuyla gerekse ekonomik ve ticari hacmiyle dünyanın öne çıkan merkezleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla beklentimiz, İFM’nin İslami finans için gerekli platformun sunulduğu bir merkez olarak yerini almasıdır. Bu süreçte Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne düşen görev ve sorumluluk daha önemli bir boyuta ulaşacaktır.

Emlak Katılım Genel Müdürü - Nevzat Bayraktar

İçeriği Katılım Finans 28. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@