Albaraka Doğa Dostu Projelere Destek Sunuyor

Albaraka Baş Ekonomisti Ömer Emeç, "Bankamız güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik santrali projesi başta olmak üzere yenilebilir enerji ve doğa dostu projelere destek sunmaktadır.”

İslami Finans 21.12.2021, 10:48 31.12.2021, 13:39
Albaraka Doğa Dostu Projelere Destek Sunuyor

Albaraka Baş Ekonomisti Ömer Emeç, Türkiye’nin emisyon azaltımına yönelik iklim politikasındaki çalışmalarının bankacılık ve finans sektöründeki değişimleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Albaraka Baş Ekonomisti Emeç konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sanayi devrimi ile hızla artan sera gazı miktarının dünya için büyük bir tehdit oluşturmaya başlamasıyla, BM’nin bu tehlikeyi engellemek, riskleri azaltmak için girişimleri olmuştur. Ülkemiz de bu konuda çalışmalar yapmakta, uluslararası iklim gündemini yakından takip etmektedir. Bu konuda üretim yapan şirketlere, girişimcilere, altyapı ve enerji sistemleri çalışmaları vb. çalışmalara kredi ve proje finansmanı sağlayan bankacılık ve finans sektörüne düşen sorumluluk çok fazladır. Bankamız da güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik santrali projesi başta olmak üzere yenilebilir enerji ve doğa dostu projelere destek sunmaktadır.” diye konuştu.

  Paris İklim Anlaşması’nın Albaraka Türk bünyesinde geliştirdiği stratejilerden de söz eden Emeç; “Biz Albaraka Türk olarak, Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) çalışmalarımıza büyük önem vermekteyiz. Ana ortağımız AlBaraka Bankacılık Grubu öncülüğünde, Sürdürülebilir Bankacılık Programı’nı başlattık. 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekliyoruz, çalışmalarımızı bu hedefl er doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi her yıl raporluyoruz. Karbon Saydamlık Projesi (CDP) değerlendirme çalışmalarına katılıyoruz. 2020 yılında CDP değerlendirmelerinde bankacılık sektörü için en yüksek skorlardan olan A- skorunu aldık. Ayrıca, bankamızın tüm iklim yükünün hesaplanarak bilimsel temelli hedefl er verilmesi için Bilimsel Temelli Hedefl er Oluşumu ile çalışmalara başladık. 2020 yılında İklim Liderliği ödülüne layık görüldük ve Yeşil Bina Projesi kapsamında, Genel Müdürlük binamız LEED GOLD sertifi kası aldı. BIST Sürdürülebilirlik endeksindeki ilk katılım bankasıyız. Dahilinde “Sıfır Atık” projesini bankamızda sürdürmekteyiz. Önümüzdeki dönemlerde İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü (TCDF) çalışmaları için hazırlıklarımızı hızlandırmayı, Sürdürülebilir Finans ile uyumlu Kredi Tahsis Sürecinin başlatılmasını planlıyoruz. Asıl hedefi miz bankamızın ÇSY sistemini geliştirerek, Net Sıfır Karbon hedefi ne ulaşmaktır.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@