Albaraka API Platformu “Yılın En İyisi” Seçildi

ApiConnect ile birlikte bugün toplam 63 bankacılık API servisi sunan Albaraka API Platformu, BirAPI Open Banking Solutions tarafından geliştirici deneyimi anlamında “yılın en iyisi” oldu.

Bölgesel Ekonomi 28.04.2021, 22:47 03.05.2021, 12:36
Albaraka API Platformu  “Yılın En İyisi” Seçildi

Insha Ventures çatısı altında yer alan ApiConnect ile birlikte bugün toplam 63 bankacılık API servisi sunan Albaraka API Platformu, BirAPI Open Banking Solutions tarafından geliştirici deneyimi anlamında “yılın en iyisi” oldu.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen Albaraka API Platformu bünyesi altında geliştirilen API’ler ile Türkiye’de açık bankacılık alanında önemli başarılara imza atıyor. 2019 yılı itibarıyla bankaların API’lerini periyodik olarak takip edip deneyimleyen BirAPI Open Banking Solutions tarafından son paylaşılan değerlemeye göre ApiConnect ile birlikte toplam 63 bankacılık API servisi sunan Albaraka API Platformu, geliştirici deneyimi anlamında “Yılın API Platformu” oldu.

"Türkiye’de açık bankacılık alanında öncü olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Albaraka Türk'ün 2019 yılından bu yana kurumsal firmaların yanı sıra finansal teknoloji girişimlerine ve startup’lara hizmet verdiğini belirten Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, Albaraka API Platformu'nun başarısını değerlendirdi. Utku, “Henüz 2 yıllık bir geçmişe sahip platformumuzun başarısını “Yılın API Platformu” seçilerek taçlandırmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Türkiye’de açık bankacılık alanında öncü olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Avrupa’da başlayan açık bankacılık yolculuğumuzda edindiğimiz tecrübemizi paylaşmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@