Kuveyt Türk Genel Müdürü Dijital Dönüşüm Hedeflerini Anlattı

Gelecek dönemde dijital dönüşüm hedeflerini anlatan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yeni dijital projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bölgesel Ekonomi 28.04.2021, 00:55 03.05.2021, 12:35
Kuveyt Türk Genel Müdürü Dijital Dönüşüm Hedeflerini Anlattı

Gelecek dönemde dijital dönüşüm hedeflerini anlatan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yeni dijital projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. Uyan, “Şubelerde gerçekleştirilen operasyonel işlemlerin dijitalleştirilmesiyle ilgili çalışmaları artırarak dijital projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Stratejimiz, Türkiye’nin en inovatif ilk 5 finans kuruluşu arasında yer almak”

Kuveyt Türk'ün teknoloji ve inovasyon yolunda attığı adımlarla sektördeki öncü konumlarını sürdürdüklerini belirten Uyan, dijital dönüşümün önemini öngörerek adımların vaktinde attıldığını ve bu yönde son 10 yıldır önemli projeler hayata geçirildiğini belirtti. Uyan, " 2019 itibarıyla netleştirdiğimiz ve çalışmalarımızı o tarihten bu yana yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz dijital dönüşüm kapsamındaki yol haritamızı, değişen müşteri beklentilerini, dijital gelişmeleri yakından takip ederek ve bu alanda öncü adımlar atarak başarılı şekilde karşılıyoruz. İnovasyon stratejimiz, Türkiye’nin en inovatif ilk 5 finans kuruluşu arasında yer almaktır” şeklinde konuştu.

“Dijitaldeki müşteri sayımız 2 milyona yaklaştı”

2020 yıl sonu itibarıyla dijital kanallarda 1,8 milyon müşteriye ulaştıklarını ifade eden Genel Müdür Ufuk Uyan, “Nisan ayı itibarıyla dijitaldeki müşteri sayımız 2 milyona yaklaştı. 2020 yılında müşterilerimizin büyük çoğunluğu, işlemlerinin yüzde 88’ini mobil bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirdi. Nisan ayı itibarıyla mobil bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirilen işlem sayısının oranı yüzde 90’a yaklaştı. Yeni hesap açılışı yapan müşterilerimizin dijital bankacılık kullanım oranı ise yüzde 85 seviyelerinde bulunuyor” bilgilerini verdi.

Ticari müşterilere, bireysel müşterilere ve KOBİ’lere yönelik olarak geliştirilen mobil ürün çeşitliliğini her geçen gün artırdıklarını anlatan Uyan, tüm bu gelişmelerin yanı sıra TradePlus uygulaması ile yatırım fonları, hisse senetleri, döviz, altın, gümüş ürünlerini müşterilerin cebine kadar taşındığını Ayrıca, Kuveyt Türk’ün çocuklara özel tasarladığı Dijital Kâşif mobil uygulaması ve beraberindeki tamamlayıcı Dijital Kart ve Dijital Hesap gibi ürünlerle, çocukların finansal okuryazarlığının artırılmasına destek olduklarını belirtti. 

“İşlemlerin dijitalleştirilmesiyle ilgili çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, gelecek dönemde dijital projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek şubelerde gerçekleştirilen operasyonel işlemlerin dijitalleştirilmesiyle ilgili çalışmaların da artacağını vurguladı. Uyan, “Şubelerde gerçekleştirilen operasyonel işlemlerin dijitalleştirilmesiyle ilgili çalışmaları artırarak dijital projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

AA

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@