Çevre Dostu Enerji Yatırımlarına Öncelik

Dergi 06.09.2022, 20:50 11.10.2022, 14:27
Çevre Dostu Enerji Yatırımlarına Öncelik

Vakıf Katılım olarak sürdürülebilirliği merkezimize aldık. Bu bakış açısından hareketle iş modellerimizi, Paris İklim Değişikliği Anlaşması’yla taraf olunan Yeşil Mutabakat ve İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında güncelledik. Faaliyetlerimizi Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Planı çerçevesinde yürütüyor ve bu kapsamda çevreye dost enerji yatırımlarına finans- man desteği vermeyi önceliklendiriyoruz. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmasına katkıda bulunmak için yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjide kâr/zarar ortaklıkları gerçekleştiriyoruz.

Kamu ve özel sektöre Yeşil Finansman desteği sunarak, yenilenebilir enerji projelerinin hayata geçmesine katkı sağlıyor, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünyabırakma hedefine göre hareket ediyoruz. KOBİ’lerimizin yeşil enerji alanında finansmana erişimlerini kolaylaş- tırmak amacıyla, hemen her ürün kalemimizde gün- celleme ve geliştirmeler yapıyor; yatırımcıların enerji projelerine yönelik uçtan uca danışmanlık sağlayarak, finansal çözümler sunuyoruz.

Ayrıca modern, teknoloji tabanlı tarım ve hayvancılığın desteklenmesine yönelik çözüm ortaklıkları gerçekleş- tiriyoruz. Tarım arazilerinin modern, tasarruflu sulamasistemleriyle buluşması, modern ekipmanların kulla- nılması, yeşil tarım ihtisas bölgelerinin oluşturulması ve ihtiyaç duyulan enerjinin yenilenebilir, temiz kay-naklardan sağlanmasına yönelik verdiğimiz desteklerle sanayicimizin, çiftçilerimizin yanında oluyoruz. Çözüm ortaklığı kapsamında yaptığımız iş birliklerine bir ye- nisini daha ekleyerek İklimSA ile protokol imzaladık. Uzman ekiplerimizce belirlenen projeksiyon kapsamında İklimSA tarafından kurulacak olan çatı üstü güneş ener- jisi santrali (GES) projelerine yönelik finansman desteği sağlıyoruz. Vakıf Katılım olarak çevreye saygılı her türlü yatırımı desteklemeye devam edeceğiz.

Vakıf Katılım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı -  Bülent Taban

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@