Enerji Sektöründe Katılım Finansın Konumu

Dergi 06.09.2022, 20:35
Enerji Sektöründe Katılım Finansın Konumu

T ürkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu olarak enerji çeşitliliğini artırmak, enerji arzını sürdürülebilir kılmak ve öz tüketime katkı sağlamak amacıyla yeni-lenebilir enerji alanındaki finansman desteğini artırıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'nin önde gelen firma ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzalıyoruz.

Bugüne kadar yatırımcıların finansmana kolay ve uygun koşullarda ulaşmasını sağlayan birçok GES protokolü imzaladık. Protokollerle hem yatırımcıların finansmana daha hızlı ulaşabilmesini hem de yenilenebilir ener- ji alanında ülkemizin enerji üretimine katkı sunmayı hedefliyoruz.

2022 yılının ilk yarısında 130 farklı müşterimizin yaklaşık 120 MW’lık çatı GES kurulumuna finansman desteğinde bulunduk. 2021 yılında bu rakam 79 farklı müşteri ile 90 MW’idi. Sektörde Haziran sonu itibarıyla kurulum yapılan rakam yaklaşık 1.100 MW olurken, 2022 sonun- da kurulacak Çatı GES beklentisi yaklaşık 2.000 MW civarındadır. Hedefimiz, 2021 yılına kıyasla Çatı GES için finansman desteğimizi yüzde 100 büyütmek ve 180 MW’lık çatı GES finansmanına aracılık etmektir. 2022 yılı sonunda yenilenebilir enerjiye yönelik finansman desteğimizi 2,5 milyar TL'ye ulaştırmayı hedefliyoruz.

Yenilenebilir enerji alanında yapılan her yeni yatırım, enerji çeşitliliğini artırarak cari açığın kapanmasına pozitif katkı sunarken temiz enerji üretiminin artmasını ve yaygınlaşmasını da sağlıyor. Biz de yeşil ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen firmalara uygun koşullarda finansman desteği vererek üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Kuveyt Türk Kobi Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı- Abdurrahman Delipoyraz

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@