Geleceğin Anahtarı Katılım Finans Sistemi

Türkiye’nin katılım bankacılığı serüveninin önemli kilometre taşlarından biri olan TKBB’nin kuruluşunun 20. yılına ulaşmış bulunuyoruz.

Dergi 24.11.2021, 14:18 01.12.2021, 17:37
Geleceğin Anahtarı Katılım Finans Sistemi

Katılım finans sektörünün bankacılık anlamındaki ihtiyaçlarını yakından takip eden ve çözümler üretmeye gayret eden TKBB, katılım bankacılığının bilinirliğinin ve faizsiz finans bilincinin artırılması hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.Ayrıca kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile Türkiye’nin uluslararası finansal piyasalardaki konumunu güçlendirmeye katkı sunmaya devam etmektedir.

İnanıyoruz ki geleceğin anahtarı ve ekonomilerin reçetesi katılım finans sistemidir. Son iki yıldır yaşadığımız COVID-19 salgınının en önemli sonuçlarından biri de dünya üzerinde paylaşımcı ve sürdürülebilir bir ekosisteme duyulan ihtiyaçtır. Katılım finans sistemi, bu anlamda en iyi alternatiftir. Emek ile sermaye, bir araya gelerek insanlığa adil paylaşım ve fırsat eşitliliği vaat etmektedir. Katılım finans kuruluşları, bu anlamda stratejik bir görev ifa etmektedirler. TKBB üyeleri olarak bu tarihî sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve katılım finans sisteminin Türkiye’de hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam etmekteyiz.

Birliğimizin, 2025 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye’nin faizsiz finans ekosistemini büyütecek ve güçlendirecek çalışmalara imza atacağına inancımız tamdır.

Bu vesileyle TKBB’nin kuruluşunun 20. yılını kutluyor, nice yıllar sektörümüze hizmet etmesini temenni ediyorum.

Ziraat Katılım Genel Müdürü -Metin Özdemir

İçeriği Katılım Finans 28. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@