İlk ‘Fintech Sukuk’ Piyasaya Sürülüyor

Sukuk 19.11.2019, 03:02
İlk ‘Fintech Sukuk’ Piyasaya Sürülüyor

Wethaq, Dubai Financial Services Authority denetiminde İslami sermaye piyasaları için  ilk pilot Fintech Sukuk‘u menkul kıymetler piyasası altyapısına sunduğunu açıkladı

Al Ghurair Investments LLC (AGI), ihraççı kurum olarak, Mashreqbank PSC, öncü aranjör kurum olarak ve Dubai Islamic Economy Development Centre, mentör olarak sürece katkıda bulundular.

Dubai International Financial Centre (DIFC) dışında sunulan miktar da dahil olmak üzere küresel olarak Sukuk ihraçlarına yönelik büyük talep var. Bu pilot düzenleme, şu anda manuel, standartlaştırılmamış ve parçalanmış olan ihraç işlemine finansal teknolojinin uygulanmasıyla Sukuk ihraçlarının nasıl daha erişilebilir olabileceğini göstermiştir.

Wethaq, Sukuk ürününün tüm kullanım ömrü boyunca gerekli acente ve altyapı hizmetlerini birleştirerek otomatik hale getirirken, işlem katılımcılarının ve hizmet sağlayıcılarının dijitalleştirilmiş iş akışları sayesinde daha verimli etkileşim kurmasını sağlar.

Wethaq, gpi Link’i kullanarak, SWIFT’in küresel ödeme yeniliği (gpi) hizmetini platformlarına sorunsuz bir şekilde entegre edebilecek ve bu hizmeti kullanarak dünya çapında 3,500’den fazla bankaya ulaşabilecektir.

Kaynak: Zawya

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@