90 milyarı bulan havuzumuz var

Analiz 17.04.2017, 00:33
90 milyarı bulan havuzumuz var

Türkiye Finans Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Abdüllatif Özkaynak, 11 Mart’ta TRT Haber’de Farklı Gündem programına konuk oldu.

Kredi/ finansman kullanımı ve katılım bankacılığının konu edinildiği programda soruları yanıtlayan Abdüllatif Özkaynak, “Bizler katılım bankaları olarak getirinin yüksekliğinden ziyade helalinden kazancın üzerinde duruyoruz ve biz ticareti finanse ediyoruz. Bizim sistemimizde faiz olmadığından illa yüksek getiri sağlamak gibi bir durumumuzun da olmaması gerekir.” dedi.

Özkaynak, “Katılım bankalarından kâr alamayan ya da anaparasında eksilme yaşayan kişiler olabilir mi?” soruna şu şekilde cevap verdi:

Tüm katılım bankalarının toplamına baktığımızda 90 milyar lirayı bulan bir fon havuzumuz var. Burada risk paylaşılıyor. Biz örneğin, topladığımız fonu kullandırdık. Bunların bazıları yüzde 3 veya 3,5 oranında geri dönmeyebilir. Ayrıca katılım bankalarının da bu konuyla ilgili önlemleri var. Bazı kârlarını yedekliyorlar ve dengede bir kâr dağıtımı mekanizması oluşturuyorlar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@