IFN Türkı̇ye Forumu, İslami Finansın Nabzını Tuttu

26-27 Ekim 2020’de gerçekleşen IFN Türkiye Forumu, İslami finans paydaşlarını bir araya getirdi.

Dergi 08.02.2021, 20:18 11.02.2021, 18:33
IFN Türkı̇ye Forumu, İslami Finansın Nabzını Tuttu

26-27 Ekim 2020’de gerçekleşen IFN Türkiye Forumu, İslami finans paydaşlarını bir araya getirdi. TKBB Uluslararası İlişkiler Müdürü Fatma Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı ilk panelde, Türkiye’de; katılım bankacılığı ve finans başarısının nasıl artırılacağı konuşuldu.

Katılımcılardan Ziraat Katılım Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, “Pandemi, tüm dünya gibi ülkemiz de olumsuz etkiledi. Ancak katılım bankaları, bu dönemi sorunsuz atlatıyor. Bütün şubelerimiz internet ile mobil kanallar aracılığıyla hizmet vermeye ve büyümeye devam ediyor.” dedi.

İslami Finans Uluslararası Eğitim Merkezi İslami Dijital Ekonomi Bölümü Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Kinan Salim ise pandeminin olumsuz yanlarına rağmen fırsata dönüştürülebileceğini ifade etti. Vakıf Katılım Uluslararası Bankacılık Müdürü Ahmet İlyas Çöllü de sürdürülebilir enerjinin finans sektöründeki yerine değindi. “Enerji ihracat hacmimiz oldukça yüksek. Belediyelere; akıllı şehirler, akıllı otoparklar, akıllı ulaşım, akıllı tarım ve atık geri dönüşümü yatırımları konusunda destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

BDDK Katılım Bankacılığı Birimi Başkanı Ömer Çekin, Kurumun Türkiye’deki İslami finans faaliyetlerini anlattı. İlk panelin son konuşmacısı KTO Karatay Üniversitesinden Doç. Dr. Kamola Bayram’dı. Bayram, katılım bankacılığı endüstrisine insan kaynağı yetiştirmenin önemini vurgulayarak, “Sektörde 15-20’lik paya ulaşmak için halkın farkındalığını artırmak gerekiyor. Bunun yolu da eğitimden geçiyor.” dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İslami Finans Bölümü Direktörü Tarık Akın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci panelde ise ekonomik toparlanmada sukukun rolü, teknolojinin inovasyona katkısı ve sürdürülebilir yatırımlar konuşuldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@